Headerafbeelding Ons Huisje In Frankrijk

Hieronder een aantal tips. Het is een kleine selectie van wat er allemaal te doen en te zien is in deze streek.                

Op internet en bij de plaatselijke VVV (syndicat d'Initiative) zijn nog veel meer tips te vinden.

Neem even de tijd en bekijk deze prachtige film over het gebied rond Canal du Nivernais.

 

Klik op het de foto's voor meer details.

 

lardan groot

Camping de l'Ardan

Deze camping ligt onder aan de weg.

Het gaat hier om een hele rustige camping, met niet al te veel staanplaatsen. Het gemak hiervan is 's ochtends lekker vers brood, af en toe een kopje koffie drinken en een eenvoudig, maar lekker hapje eten.

Heeft u toch zin in een gezellig avondje op de camping, dan kunt u in de maanden juli en augustus elke donderdag avond tericht voor een "Scene Ouverte". Deze wordt gehouden op het terras van het restaurant van de camping. De spil wordt gevormd door pianist Philippe Ruhlmann en zangeres Corrie.

U kunt ook zelf meedoen! Als u een muziekinstrument en bladmuziek mee brengt, mag u aansluiten bij de muzikanten. Inmiddels heeft een aantal gastmuzikanten uit Frankrijk, België en Nederland zich al aangemeld.

 

corbigny groot

Corbigny (4 km)

Niet ver van La Toile Blanche ligt het gezellige plaatsje Corbigny. Daar is iedere week op vrijdag een karakteristieke markt. Iedere eerste dinsdag van de maand is er een grote Champe de Foir.

 

morvan groot

Parc du Morvan

U bent hier in de directe omgeving van “Parc Naturel région du Morvan”. Ideaal  voor langere wandeltochten met de rugzak. U kunt hier ook een mountainbike of een ezel huren, om de heuvels van de Morvan in te trekken. Ook kunt u lekker fietsen. Voor de sportieve fietser is de Morvan en mooie uitdaging. Voor wie het rustig aan wil doen zijn er de prachtige jaagpaden langs het Canal du Nivernais. 
Klik hier, voor een aantal foto's over fietsen langs het Canal du Nivernais.

 

le chemin_groot

Le Chemin

Een pittoresk kanaal dat nu alleen nog voor de pleziervaart wordt gebruikt. Het is een prachtig decor voor fietstochten, ook omdat u alle bruggetjes en sluisjes zelf mag bedienen.

 

yonne groot

Yonne

De Yonne verbindt de Seine met Canal du Nivernais en Canal du Bourgogne. Zij is bevaarbaar van Auxerre tot Montereau-Fault-Yonne. Een prachtige rivier met  aan haar oevers beeldschone oude steden. Sommige van haar sluizen hebben schuine walkanten waar niet alleen schippers van kleine boten voor moeten  oppassen. Informeer voor vertrek bij uw vertrekbasis naar de waterstand van de Yonne, het Canal du Bourgogne en het Canal du Nivernais.
Proef de wijnen van de Auxerrois, Tonnerreois en Chablis uit deze streek. 

 

etang de_vaux_et_baye_groot

Etang de Vaux et Baye

Ten zuiden van Corbigny liggen de meren van Vaux et Baye waar gezwommen, gesurfd en gezeild kan worden. Voor echt ervaren zeilers heeft de eigenaar een Laser beschikbaar. Ook zijn er waterfietsen, kajaks, etc.

 

vézelay groot

Vézelay

In plaatsen als Vézelay, Autun, Avallon en Auxerre zijn prachtige voorbeelden van Romaanse en vroeg-gotische kerken te zien. In Autun zijn ook nog veel resten van de Romeinen te zien. Dit o.a. bij een amfitheater. Klik hier en u kunt zien hoe mooi de Cathedraal in Vezelay is. 

 

bibracte groot

Bibracte

Midden in de Morvan ligt Bibracte waar de Romeinen onder leiding van Julius Ceasar zwaar gevochten hebben met de Galliërs. Het is nu een opgraving, zodat u delen van de oude Gallo-Romaanse stad kunt zien.

 

Guédelon groot

Guédelon

Op een klein uurtje rijden ligt het "Kasteel van Guédelon". Hier wordt onder wetenschappelijke leiding door vrijwilligers een kasteel gebouwd op de manier zoals dat in de middeleeuwen gebeurde. Dus zonder elekticiteit of machines. Erg interessant, zeker ook voor kinderen.

 

lac des_settons_groot

Lac des Settons

De Morvan heeft een vijftal "serieuze" meren. Van noord naar zuid zijn dat het Lac du Crescent, Lac St. Agnan, Lac des Settons, Lac de Chaumecn en Lac de Pannecière. Het meest populaire meer is het Lac des Settons dat midden in het park ligt. Het ligt op bijna 600 meter hoogte en heeft een fraaie vorm met geprononceerde stranden en beboste oevers. De stranden zijn door hun glooiende karakter ideaal voor kinderen en het geheel is een ideaal vakantiegebied. Rond het meer liggen verschillende campings, restaurants en eethuisjes maar het geheel maakt nimmer een kermisachtige indruk. Er lopen verscheidene wandelpaden (randonnées), van 10  tot 30 km en het gedeelte langs de westoever maakt deel uit van de grote lange afstandswandelroute, de GR 13. Je kunt bij het meer paarden, boten, planken of  fietsen huren. In Montsauche, in het centrum van de Morvan, is ook het centrale informatiepunt gevestigd: het Maison du Parc. Van de andere meren is het noordoostelijk gelegen Lac d'Agnan het meest aantrekkelijk.
Klik hier en u ziet hoe mooi het is om rond het Lac des Setton te gaan wandelen.

 

schelp groot

Schelp

Teken van de lange afstandswandeling naar Santiago de Compostella, die vlak bij ons huisje langs loopt. De schelp is de St Jakobsschelp die overal op de route te vinden is. Pas op dat u er in Corbigny niet over struikelt in de stoep.

 

 

Copyright © 2024 www.onshuisjeinfrankrijk.nl • info@onshuisjeinfrankrijk.nl • Dorpsweg 16, 5711 TS Someren, tel. +31 (0)493-496572 / 494955, bgg +31 (0)6-46064407